maanantai 7. toukokuuta 2018

Furaha Seed Academy (FSA)


on suomalaisen Seed ry:n avustuksella rakennettu koulu Länsi-Keniassa, Yalan kylän keskustassa. Koulu tarjoaa esi -ja alemman asteen opiskelumahdollisuudet vuonna 2005 perustetun Riannas Furaha -lastenkodin lapsille ja Yalan muille koululaisille. Kylän lapset maksavat koulunkäynnistään. Lukukausimaksuun sisältyy kouluruokailu.

Kimmoke kouluprojektiin

syntyi noin kymmenen vuotta sitten halusta luoda hyvät opiskelumahdollisuudet lastenkodin reilulle 40 lapselle. Alueen yleisissä kouluissa luokkakoot ovat erittäin suuria ja opettajien työskentelymahdollisuudet heikkoja. Välineitä opettamiseen ja oppimiseen puuttuu. Näistä johtuen oppimistulokset ovat huonoja ja koulupudokkuus yleistä.

FSA -koulu

on paikallisten hallinnoima ja omistama. Koulun päivittäistä toimintaa johtaa Patrick Aweyo  yhdessä Tom Josephin kanssa.

Koulun opetuksesta vastaa rehtori yhdessä 16 opettajan kanssa. Oppilaita koulussa on reilut 200. Koulussa noudatetaan Kenian opetussuunnitelmaa ja käytetään sen mukaisia oppikirjoja. Oppimistulokset ovat olleet rohkaisevia. Laadukas opetus ja hyvät työskentelymahdollisuudet tarpeen mukaisin välinein ovat poikineet kerta toisensa jälkeen hyviä tuloksia ja koulun taso on laajalti tunnustettu.


Seed ry

on panostanut erityisesti koulun hallinnon kehittämiseen. Vuosittain järjestettävissä seminaareissa koulun hallinto on luonut itselleen rakenteet hyvälle johtamistavalle. Seminaarin pääluennoitsijoina ovat toimineet Marjo Kyllönen yhdessä kenialaisten Zedekai ja Joy Otolon kanssa.

FSA -kirjasto – Oppimisen ja osaamisen keskus

tuo omalta osaltaan lisäarvoa koululle. Mahdollisuus itsensä sivistämiseen kirjojen, taiteen, vapaan tiedonsaannin ja kehittävän kulttuurin kautta avaa oppilaille ja kylän väelle uuden maailman kirjaston valmistuttua!

Erkki Kyllönen