keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kirjastokortin saaminen Keniassa ei ole ihan helppoa





Korjaus tietoihin kirjojen lainaamisesta 

Väitin kohdassa "Kokemuksia kenialaisista kirjastoista...", että Kenya National Library Service -kirjastoista ei lainata kirjoja ulos. Olen saanut kuitenkin Facebookin ryhmästä "Kenian ystävät - Kenya Friends" seuraavat kommentit Nakurussa asuvalta Marjo Ochiengiltä:

Kirjastokortin hankinta Nakurussa vuonna 2013

"Kirjastokortit vihdoin taskussa! Eihän siihen tarvittu kuin kolme käyntiä kirjastossa, kopiot henkilöllisyystodistuksista, Jimmin pomon allekirjoitukset meidän molempien takaajaksi, avioliittotodistuksen näyttämisen ja mitähän vielä. Ja tällä kortilla pääsee saman ketjun kirjastoihin sisälle koko maassa! Siis pääsee sisälle, lainata ei voi kuin Nakurun toimipisteestä (yhden kirjan kerrallaan). Ja koska Jimmillä ei ole pomoa täällä Nakurussa (koska on itse täällä se pomo) meinasi kaatua kirjastokorttihaaveet siihen. Ei kelvannut pelkästään Nairobin päätoimiston esimiehen allekirjoitus ja puhelinnumero. Väittivät kivenkovaan, että kyllä Jimmillä pitäisi täällä Nakurussakin olla pomo. Mitenhän koko puljun omistaja sais täällä kirjastokortin?!"

Ja tässä vielä Marjo Ochiegin jatkokommentit:

Joo, ne ei millään voineet käsittää sitä, että Jimmillä ei Nakurussa ole pomoa. Vaativat myös jonkun toisen, luotettavan henkilön puhelinnumeron, johon voivat soittaa jos tarve vaatii. Jimmi antoi sitten kollegansa vaimon numeron. Sitten kehtasiva vielä epäillä, kun Jimmi sanoi, että tämä on mun vaimo. No, hän näytti niille kopiota meidän avioliittotodistuksesta (mitä näköjään tarvitaan joka paikassa), niin sanoivat sitten, että laskivat vain leikkiä. Että ettekö te ymmärrä vitsiä. Sanoin että tässä vaiheessa ei naurata kun kolmatta kertaa yhden kirjastokortin takia joutuu ramppaamaan. Viisumin saaminen tähän maahan on niin helppoa, mutta kirjastokortin hommaamiseen menee monta tuntia! Mitähän tapahtuu, jos kirja (se ainokainen raukka) on pahasti myöhässä??

Irmeli Puntari