maanantai 4. helmikuuta 2019

Furaha Seed Academy -koulun kehittäminen

Furaha Seed Academy

on Seed ry:n päätukikohde. Se sijaitsee Yalan kaupungissa, läntisessä Keniassa. Toiminnasta vastaa paikallinen Riannas yhdistys.

Koulu on perustettu palvelemaan Riannas Furaha orpokodin ja Yalan kylän lapsia ja nuoria. FSA on kasvanut nopeasti noin 250 oppilaan oppilaitokseksi. Ensimmäisellä vuosikurssilla opiskelleet oppilaat ovat jo siirtyneet jatko-opiskelupaikkoihin. Moni opiskelee jo yliopistossa.

Noin kymmenessä vuodessa on Yalaan rakennettu koulurakennus, jossa on tilat kaikille esi- ja primarykoululuokille. Kirjasto ja it-luokkatilat ovat viimeistelyssä, samoin koulun terveydenhuollosta  ja kyläläisille tarjottavista terveyspalveluista vastaavan klinikan tilat. Tavoitteena on saada tilat käyttöön mahdollisimman pian.

Kirjasto ja it-palveluiden tarjoaminen ulotetaan sekä koulun oppilaille ja henkilökunnalle että kyläläisille.

Yrityskasvatus on uusi tulevaisuuden projektimme. Nuorten työttömyys on Keniassa korkea. Näemme yrittäjyyden kautta työllistymisen hyväksi mahdollisuudeksi.

Vuosittaiset seminaarit

Seed ry tukee kohdetta edistäen sen johdon ammattitaitoa vuosittain kahdesti pidettävillä seminaareilla. Käsiteltäviä aiheita ovat olleet mm. jaettu johtajuus, budjetin ja organisaatiorakenteen luominen, tulevaisuuden systemaattinen suunnittelu, henkilökunnan hyvinvointi ja sitouttaminen, kodin ja koulun yhteistyö, hyvän opiskeluympäristön luominen jne.

Erkki Kyllönen

Rakennetaan yhdessä! IBAN FI82 5789 0620 0203 68,  viite 2150